Vad är Shiatsu?

Shiatsu är en effektiv behandlingsmetod som har sina rötter i Japan och i traditionell kinesisk medicin. Shi-atsu (som betyder fingertryck) utförs med handtryck och fingertryck på akupunkturpunkter längs med kroppens energibanor i ett rogivande och tryggt tempo. Förutom att behandla och balansera ett brett spektra av fysiska hälsoproblem så är Shiatsumassage djupt avkopplande och mentalt och känslomässigt stärkande.

shiatsu treatment

Shiatsu, hur hjälper det?

Shiatsu ökar kroppens självläkande förmåga och förebygger sjukdom. Utöver att ge en behaglig känsla och djupverkande avslappning kan behandlingen ge förbättrad kroppsmedvetenhet, självinsikt och mental stabilitet. Specifika tillstånd såsom värk i rygg och nacke, stelhet, migrän, stress, sömnsvårigheter, högt blodtryck, astma, allergi, depression, kroniskt trötthetssyndrom, utbrändhet, yrsel, infertilitet, förstoppning, magsår, reumatism kan med fördel behandlas, tillföra energi och stödja naturlig självläkning.

 

I första hand syftar Shiatsubehandling till att behandla en människa med obalanser och har inte prioritet att behandla sjukdom. Denna princip kommer från traditionell kinesisk medicinskt synsätt (TCM) med tanke att skapa friskhet i ett längre perspektiv både fysiskt, själsligt och känslomässigt. Detta gör man i behandling genom att släppa på inre spänningar och höja kroppens naturliga energinivå.

 

De flesta klienter säger att de känner en lätthet i kroppen, mjukhet i muskler och är mer mentalt tillfreds efter en Shiatsubehandling. Effekten av Shiatsu kan kännas av i kropp och sinne i tre dagar, upp till en vecka efteråt. För att upprätthålla välmående och god hälsa föreslås klienter att gå på regelbunden behandling

“Nature does not hurry, yet everything is accomplished”

Tao Te Ching - Lao Tsu